srijeda, 4. oktobar 2023 / 19. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Mi smo sljedbenici Božanske poslanice i odbijamo da živimo prema onome što nam drugi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: dr. Muhamed el-Gazali / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Neprijatelji islama žele da završe sa islamom, i žele da iskoriste nedaće i krize koje su zadesile islamski ummet kako bi gradili svoje zdanje zla i nemorala na njegovim ruševinama. Ukratko, oni žele dokrajčiti muslimane i islam.

Međutim, mi smo odlučili da ostanemo i opstanemo, i da Božanska vječna poslanica ostane s nama. Ili ovako, mi smo odlučili da ta Poslanica ostane, a ako treba da se mi žrtvujemo zbog nje i da nas naslijede naredne generacije koje će se čvrsto držati Božanske poslanice.

Iz tog razloga odbijamo živjeti prema onome kako drugi žele ili prema onome što nam profane, zemaljske ideje (ideologije) i sistemi sugeriraju i nameću.

Pravo je muslimanâ da u svojim zemljama žive u skladu sa učenjem svoje vjere i da grade društvo prema odredbama i principima koje islam nudi. Jer, islam nije samo vjerovanje (akida), on je vjerovanje i zakon. To nisu samo ibadeti, već ibadeti i postupci. Islam nije samo individualno (lično) ubjeđenje, on je i društveni sistem.

Naš pravi problem je sa mešetarima kulturne invazije na naše muslimanske zemlje i njihovim žrtvama koje su zaboravile ili se prave da su zaboravile islam.

Problem je u hibridnim generacijama koje su od islama naslijedile samo imena i praznu formu, te u njihovom odbacivanju specifičnog odgoja i zakona, i precizno definiranih vrijednosti i ciljeva.

Ovi nesposobni i jalovi ”mudraci” stoje iza svih iskušenja koja su nas muslimane zadesila, a imali su uzde materijalnog i moralnog usmjeravanja ummeta u svojim rukama, ali muslimanski narodi od njih nisu vidjeli ništa osim podjela, razjedinjenosti i boli.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA