SAFF

Ministarstvo odbrane BiH: Objavljivanjem neistinitih navoda, nanesena je velika šteta majoru Mehdinu Jakuboviću

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je demant na netačne navode o pripadniku Oružanih snaga BiH, majoru Mehdin Jakuboviću, a koji su objavljeni na portalu „Banjaluka.net“.

U nastavku prenosimo spomenuti demant u cijelosti:

Dana, 25.9.2020. godine na portalu „Banjaluka.net“ objavljen je tekst pod naslovom: “Banjaluka.net u posjedu obavještajnih dokumenata: Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina“, a u kojem se spominje i pripadnik OS BiH, major Mehdin Jakubović.

Ovim tekstom se diskreditira pripadnik OS BiH, major Mehdin Jakubović, koji se opisuje kao terorista koji je umješan u organiziranje i učešće u incidentu tokom obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u ZZ Srebrenica.
Objavljivanjem navedenog članka, uz niz neistinitih navoda, špekulacija i insinuacija kojima se major Mehdin Jakubović predstavlja kao vođa terorističke grupe (uz objavljivanje njegove fotografije, punog imena i prezimena kao i naziva radnog mjesta u OS BiH) je nanesena velika šteta profesionalnom ugledu majora Mehdina Jakubovića, kojem je nakon te objave ugrožena sigurnost njega i članova njegove porodice.
Ovim je isto tako nanesena velika šteta i ugledu Oružanih snaga BiH kao i Ministarstvu odbrane BiH. Major Mehdin Jakubović je odgovoran i visoko profesionalan oficir OS BiH koji je prošao sve sigurnosne provjere za rad u ovoj izuzetno važnoj instituciji.
Imenovani je na navedenoj ceremoniji bio u privatnom, a ne u službenom svojstvu, po Odluci Ministra odbrane BiH, kojom se odobrava prisustvo ceremoniji obilježavanja ove godišnjice svim pripadnicima OS BiH koji to žele.
U cilju istinitog informiranja javnosti, a imajući u vidu da je majoru Jakubović Mehdinu, kao i instituciji čiji je on uposlenik, nanesena ogromna šteta, te zahtijevamo da se objavi naprijed navedeni tekst demantija.
Uz uzajamno razumijevanje i poštivanje, nadamo se nastavku dobre profesionalne saradnje, navodi se na kraju demantija kojeg potpisuje Ured za odnose s javnošću.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA