Muftija Dudić: Broj umrlih u sandžačkim gradovima se besramno smanjuje, kao da su to samo brojevi, a ne ljudski životi

556

U bajramskoj poruci koju je uputio svim vjernicima uoči nastupanja Kurban bajrama, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić osvrnuo se na bespotrebno i besramno skrivanje i smanjenje broja umrlih u Sandžaku od koronavirusa, uz poruku da trebamo biti strpljivi, te da Uzvišeni Allah garantuje da će istina pobijediti.

“U ovom vremenu, kada se suočavamo sa našim iskušenjima, kada Bajram dočekujemo sa zatvorenim džamijama za džematsko obavljanje namaza u njima, potrebni su nam: strpljenje, iskrena vjera, lijepo mišljenje o našem Gospodaru i povjerenje u Njega i Njegovu odredbu.

I danas, kada je broj umrlih u sandžačkim gradovima, posebno u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, uvećan tri puta u odnosu na isti period prošle godine, kada se taj broj bespotrebno skriva i besramno smanjuje, kao da su to samo brojevi, a ne ljudski životi, potrebno nam je strpljenje, jer se istina ne može sakriti, laž ne može pobijediti, ma koliko bili moćni oni koji istinu skrivaju i laž šire.

Allahovo obećanje je da će istina pobijediti, da će iskrenima On pomoći, a oni koji se skrivaju iza laži poniženi će biti.

Gospodaru naš, Ti Koji si najbolji Zaštitinik, Tebi ostavljamo u zaštitu naše porodice, naše mahale i gradove. Smiluj nam se, oprosti naše grijehe i zaštiti nas od bolesti i zaraze.

Molim Uzvišenog Allaha da primi naše kurbane, smiluje se svim našim merhumima, podari im najljepše mjesto u Džennetu, a njihovim porodicama strpljenje i snagu da ih se dovama sjećaju.

U duhu svih prethodnih poruka i dova, želeći da, u cilju zaštite našeg zdravlja i onih koji su nam najmiliji, bajramske dane provedete u krugu svojih domova, sa članovima svojih porodica, svim Bošnjacima u Sandžaku, muslimanima na prostoru Preševskog, Beogradsko-novosadskog muftijstva i svim našim muslimanima, ma gdje bili u dijaspori, KURBAN BAJRAM MUBAREK OLSUN”.