Muftija zenički u Sjenini: Djeca nas podučila istinskom značenju patriotizma

415

Danas je muftija zenički hafiz Mevludin-ef. Dizdarević, u pratnji glavnog imama MIZ Doboj Ibrahim-ef. Halilovića i rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Mufijstva zeničkog Edin-ef. Kavazovića posjetio roditelje i učenike Osnovne škole “Petar Kočić” u Sjenini Rijeci kojima su smanjene ocjene vladanja zbog izostanka sa nastave 25. novembra, na Dan državnosti BiH.

Muftija zenički je tokom posjete selu Sjenina, odakle je većina učenika Osnovne škole “Petar Kočić” u selu Sjenina Rijeka, izrazio podršku učenicima i njihovim roditeljima.

– Pravilo je da mladi trebaju učiti od starijih, ali da ima vremena i prilika kada stariji treba da uče od mladih. Ovo je jedna od tih prilika jer su nas djeca podučila istinskom značenju patriotizma. Patriotizam u svojoj naravi je prije svega spremnost na žrtvovanje za opće dobro i državu Bosnu i Hercegovinu kao najveće dobro Bošnjaka. Patriotizam nije uzimanje nego davanje, nije vlastita nego opća korist za koju se treba boriti. Bez spremnosti na žrtvovanje nema ni uspjeha. To su one ideje kojim su nas ova hrabra dječica poučila – rekao je muftija Dizdarević za Preporod.info.

Podsjećamo, prosvjetna inspekcija je poništila odluku Mevlide Dervišefendić, direktorice Osnovne škole “Petar Kočić” u selu Sjenina Rijeka kod Doboja, o smanjenju ocjene vladanja učenicima koji su izostali sa nastave 25. novembra, jer su željeli proslaviti Dan državnosti BiH.