Na Ahiret preselio Fahrudin-ef. Mujanović, glavni imam MIZ Odžak

395
Foto: Ovo je posljednji post koji je Fahrudin efendija Mujanović objavio na svom Facebook profilu

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Odžak Fahrudin-ef. Mujanović preselio je danas na Ahiret.

Fahrudin-ef. je rođen 1961. godine u Kerepu kod Gradačca. Nakon završene Gazi Husrev-begove medrese kraće vrijeme je radio u džematu Tarevci, a od 1984. godine obavljao je dužnost imama i glavnog imama u Odžaku.

Za nesebično zalaganje i vrijedan rad nekoliko puta je bio nagrađivan od Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Općine Odžak. Bio je član Upravnog odbora (UO) Behram – begove medrese u Tuzli i delegat u Udruženju ilmijje.

Tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu brinuo je o izbjeglicama iz naše zemlje u Republici Hrvatskoj, gdje je u nekoliko škola predavao i vjeronauku.

Organizovao je povratak u Odžak 1996. godine i izgradnju infrastrukture u ovom porušenom gradu.

U nekoliko saziva biran je za člana Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Vrijeme dženaza-namaza bit će objavljeno naknadno, objavilo je Muftijstvo tuzlansko.

Molimo Allaha dž. š. da mu podari džennet, najljepšu nagradu za njegov dugogodišnji hizmet svojoj vjeri i domovini, a njegovoj plemenitoj porodici sabur.

Na dan preseljenja na ahiret, Fahrudin efendija je na svom Facebook profilu objavio ovu dovu:

“Gospodaru, u naša srca usadi ono što će nas zaokupiti Tobom, a neka preko naših usana teku riječi koje će nas približiti tebi.
Gospodaru, od Tebe molimo oprost grijeha kako bi duše očistili od njihovih tegoba, iskazujemo vjeru pod čijom zastavom ćemo biti iskupljeni na Danu sudnjem.
Gospodaru, podari nam hamd-zahvalnost koja će ispuniti mizan (vagu na Sudnjem danu), i podari nam zdravlja i vitalnosti u našim tijelima. Oprosti nama, našim roditeljima i našim voljenim osobama, i uvedi nas u prostranstva džennetska.
Gospodaru, mnogo blagoslovi našeg Poslanika s.a.v.s., Muhammeda s.a.v.s., njegovu porodicu i prijatelje-ashabe. Amin!”