Na ahiret preselio Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke

590

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović preminuo je danas u Podgorici u 57. godini, nakon kraće bolesti.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko – muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju – Bošnjačka Stranka.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na kongresu Bošnjačke stranke.

Bio je u dva mandata potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj, kao i ministar bez portfelja.

Rođen je 2. aprila 1964. godine u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno – matematičkom fakultetu u Prištini. Bio je oženjen i otac četvoro djece.

– Bio je čovjek posebne vrijednosti, čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo. Do posljednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, napretka cjelokupnog društva i građanske Crne Gore – naveli su iz Bošnjačke stranke.

Dženaza Rafetu Husoviću bit će klanjana u Rožajama. O datumu dženaze i drugim detaljima, javnost će biti blagovremeno obaviještena, navedeno je u saopćenju iz Bošnjačke stranke Crne Gore.