utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Načelnik Semir Efendić i ministar Josip Martić potpisali ugovor o sufinansiranju projekta utopljavanja OŠ ”Osman Nuri Hadžić”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ugovor o sufinansiranju projekta zamjene fasadne stolarije na objektu OŠ „Osman Nuri Hadžić“, potpisali su jučer načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Martić.

Zahvaljujući ovom projektu kojim je Općina Novi Grad Sarajevo aplicirala na javni poziv Ministarstva prostornog uređenja FBiH, bit će nastavljeno utopljavanje još jednog školskog objekta u općini Novi Grad i osigurani mnogo bolji uslovi rada u školi “Osman Nuri Hadžić”. Riječ je o projektu utopljavanje zgrada radi uštede energije za koji je Ministarstvo prostornog uređenja FBiH odobrilo sredstva u iznosu od 50.000 KM.

„Radi se o velikom školskom objektu, najvećem u Novom Gradu, kojeg smo ranije započeli sa Ministarstvom. Zajednički smo sufinansirali projekat utopljavanja škole, gdje je zamijenjen jedan dio vanjske stolarije sredstvima u iznosu od 100.000 KM. Ovim su obezbijeđena dodatna sredstva i nastavlja se sa projektom utopljavanja škole. Zaista je značajno da će se najveći dio vanjske stoLarije zamijeniti kroz ovaj projekat. Dakle, sa ovim sredstvima mi u velikoj mjeri kompletiramo projekat energetske efikasnosti u OŠ „Osman Nuri Hadžić“, kazao je načelnik Efendić

Ministar Martić je istaknuo kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja ove godine podržalo devet projekata iz Kantona Sarajevo sa značajno većim iznosom, nego što je to bio slučaj ranije.

„S obzirom da su iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu izdvojena veća financijska sredstva, ove godine smo podržali devet projekata koji su ispunili sve propisane uvjete, a koji se tiču sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta, utopljavanja zgrada radi uštede energije kao i zaštite nacionalnih spomenika“, precizirao je ministar Martić.

U ime potpisnika ministru Martiću se zahvalio načelnik Semir Efendić koji je istaknuo kako je svaka podrška dobrodošla, a pogotovo ova koja se odnosi na utopljavanje nejvećeg školskog objekta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA