petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Nacistički pozdrav maturanata u Brodu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Facebooku fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše “Za norijadu spremni”, ali i maskirne hlače. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smiješkom gleda sa strane također u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih hlača, izvještava lokalni portal SBplus.

Proslave matura najvjernije pokazuju kako se odgajaju mladi u našoj regiji. Nažalost, u Bosni i Hercegovini svake godine svjedočimo zabrinjavajućim maturskim proslavama, naročito u gradovima koji su pod kontrolom srpske i hrvatske politike. Srpska djeca u manjem bh. entitetu maturu proslavljaju najčešće sa četničkim zastavama i uz četničko-genocidne pjesme. Sa druge strane, u gradovim koje kontroliše HDZ učenici svoju maturu obilježavaju uz ustaško-nacističke zastave i pozdrave i prizivanje Herceg-Bosne. Iako ovakve proslave mature svake godine dožive žestoku osudu javnosti, ništa se ne mijenja, jer kućni odgoj je teško promijeniti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA