četvrtak, 7. decembar 2023 / 23. džumade-l-ula 1445

SAFF

Naša stranka ima novu definiciju UZP-a: Dženan Đonlagić “zgrožen” izjavama Tarika Haverića

Facebook
Twitter
WhatsApp

Iako iz stranaka koje čine Bh. blok šalju poruke o jedinstvenim pogledima tih stranaka na društveno-politička dešavanja u BiH, što je temelj njihovog zajedničkog nastupa, gotovo se na dnevnoj bazi pokazuje da stvarna situacija nije baš onakva kakvom se želi prikazati.

Potvrđuje to i posljednji javni istup člana Političkog vijeća Naše stranke Tarika Haverića, odnosno reakcije na taj istup.

Haverić je, gostujući u programu televizije N1, ponovio stav Naše stranke da “ne ulazi u koalicije sa nacionalnim strankama”.

– Upravo se formira na jednoj lažnoj svijesti nešto što mi interno zovemo “udruženi patriotski poduhvat”. To je podizanje temperature o zemlji koja je u opasnosti i sada svi treba da se zbijemo oko njih – pojasnio je Haverić stav Naše stranke.

Na konstataciju o “udruženom patriotskom poduhvatu”, kako u Našoj stranci “interno zovu” borbu protiv političkih struktura koje nastoje do kraja realizirati ciljeve iz 90-ih godina, reagirao je na društvenim mrežama potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić.

– Nisam se nadao od gospodina Haverića iz Naše stranke da će se, kao što je večeras na N1 televiziji, šprdati sa UZP-om. Zgrožen sam, jer naprosto nema mjesta kalamburima kada je o tome riječ – napisao je Đonlagić.

Bh. blok je, skupa sa Narodom i pravdom, SBB-om i NBL-om, formirao vlast u Kantonu Sarajevo, a upravo u potrebi očuvanja te vlasti, odnosno dominantne pozicije Naše stranke u vladajućoj strukturi, mnogi prepoznaju motive odbijanja Naše stranke da učestvuje u formiranju probosanskog bloka u državnoj i entitetskoj vlasti.

Fokus djelovanja te stranke će, potvrdio je i sam Haverić, ostati isključivo na Kantonu Sarajevo.

– Naša je nada da će opstati barem “Sarajevo republika” – poručio je Haverić.

Izvor:   Faktor

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA