Nekoliko stotina kamiona krenulo iz Hrvatske prema BiH…

398

U subotu naveče krenuo je kamionski saobraćaj kroz Hrvatsku prema Mađarskoj, Srbiji te BiH. Tu je informaciju potvrdio Ministar unutrašnjih poslova i direktor Nacionalnog štaba Civilne zaštite Davor Božinović.

Zbog epidemije koronavirusa konvoj teretnih vozila bio je zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici, a konačno je krenuo u večernjim satima, piše Dalmacija Danas.
Hrvatski ministar Božinović cijelu akciju koordinira s kolegama iz svih susjednih zemalja, a izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je konvoj krenuo.

Očekuje se da će zbog poduzetih radnji doći do rješavanja saobraćajnih gužvi na granicama koje su nastale zbog odluka u pojedini državama.
Prema sadašnjem dogovoru, nakon obavezne medicinske trijaže, policija Republike Hrvatske će pod policijskom pratnjom provesti kamione ka Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj…
Posljednji dogovor zvaničnika omogućiće normalno snabdijevanje stanovništva i privrede svih pomenutih država. Ovaj režim treba, kako su dogovorili svi ministri sigurnosti i unutrašnjih poslova, trajno ostati.