subota, 9. decembar 2023 / 25. džumade-l-ula 1445

SAFF

“Nema razlike između opozicije i vlasti u Srbiji u odnosu na Bošnjake”

Facebook
Twitter
WhatsApp

“Evo i da se promijeni vlast u Srbiji. Pa da i mi, Bošnjaci, doprinesemo tome. Ko će ih zamjeniti, hoće li biti bolji i ima li razlike među srpskim političarima?”, zapitala je Adela Karaahmetović Melajac.

Ova poznata učiteljica iz Novog Pazara i ranije je javno kritizirala ponašanje političkih aktera u Srbiji, pogotovo njihov odnos prema Bošnjacima.

“Toliko je zlodjela prema Bošnjacima bilo zadnjih godina i uporno sam pratila ko će se javno oglasiti i stati u odbranu, ne nas Bošnjaka, nego demokratije, dostojanstva i ljudskosti!

NIKO iz opozicije nije odreagovao na presude Mavrić/Skarep/Bakan!

NIKO iz opozicije nije tražio kažnjavanje pribojskih graničnih pjevača!

NIKO iz opozicije nije insistirao da se objelodani identitet novosadskih učiteljica koje su javno promovisale nacionalističke pjesme i usađivale mržnju i nasilje među djecom četvrtog razreda!

NIKO od opozicije se, ni nakon nekih 36 sati od svirepog ubistva Bošnjaka od strane pripadnika srpske policije, nije oglasio i osudio zločin!

NIKO od opozicije nije stao otvoreno u zaštitu nesrpskog stanovništva na teritoriji Srbije i da je navela u svojim programima jedan od tih segmenata za koje će se zalagati!

Vjerujem da sve ovo hoće pomijenuti i osuditi tokom predizborne kampanje širom Sandžaka u vidu saosjećanja, osude ove vlasti i obećanja da će zavladati mir, jednakost i ravnopravnost!

Kažem NIKO, a možda jeste samo nisam dovoljno informisana. Ako jeste, onda povlačim svaku napisanu riječ i obećavam im moje simpatije i podršku! Na “sva usta” ću ih hvaliti ( bez trunke ironije)! Zaista bi mi bilo drago da sam u krivu”, stoji u njenom postu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA