Neredi na Kosovu: U S.Mitrovici bacane šok bombe i kamenice

170

Kosovska policija potvrdila je da je širom Kosova u toku policijska akcija protiv šverca. Akcija je započela u ranim jutarnjim satima u više rejona na Kosovu – Prištini, Peći, Južnoj i Severnoj Mitrovici, potvrdila je Kosovska policija u najnovijem saopštenju.

„Sve policijske akcije sprovedene su u koordinaciji sa nadležnim sudovima i tužiocima, po nalogu inspekcija, a pretresi su sprovedeni na različitim lokacijama kao što su stanovi, poslovne prostorije, magacina itd.

U akciji su pored više jedinica kosovske policije učestvovale i jedinice kosovske carine, a zaplijenjena je roba koja će se koristiti kao dokaz u daljem postupku. Do sada je zaplijenjena roba različitog porijekla.


U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, u rejonu kod Tehničke škole okupljena je veća grupa kosovskih Srba koji su protestovali, a potom je i usledio sukob nakon dolaska specijalnih jedinica Kosovske policije.

Situacija je ubrzo eskalirala kada su ka ovoj lokaciji krenuli da se približavaju Specijalne jedinice iz pravca Južne Mitrovice.

Četiri oklopna vozila specijalne jedinice ušla su ovog jutra u sjeverni deo Kosovske Mitrovice i kroz Bošnjačku mahalu uputili se ka Tehničkoj školi. Ubrzo zatim više stotina građana uputilo se ka njima.

Građani su bacali kamenice, dok su policajci iz oklopnih vozila uzvraćali šok bombama.