četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Nezir Pivić: Siguran sam da ćemo u noći 2. oktobra slaviti pobjedu SDA i povratak našeg lidera u Predsjedništvo BiH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Nezir Pivić, predsjednika SDA Zenica i kandidata za Parlament FBiH vjeruje da će Stranka demokratske akcije i njen lider Bakir Izetbegović slaviti veliku pobjedu na predstojećim izborima.  Također, Pivić ističe da SDA ima najkvalitetnije kandidatske liste na svim nivoima.

SAFF: Gospodine Piviću, kako ocjenjujete izbornu kampanju za predstojeće Opće izbore?

PIVIĆ: Tokom ovih 25 dana kampanje posjetili smo sve dijelove naše lijepe Zenice i uvjerili se u veliku podršku predsjedniku Bakiru Izetbegoviću i Stranci demokratske akcije. Bošnjački narod je svjestan situacije u kojoj se nalazi naša domovina BiH i zato su naši skupovi bili impresivni, kao i centralni skup održan na Trgu ”Alije Izetbegovića”.

Raduje me da tokom kampanje nije bilo incidenata, iako su naši oponenti vodili jako prljavu kampanju u kojoj su dominirale laži, podmetanja i blaćenja SDA. Doduše, to me više i ne čudi, jer je neprijateljstvo prema SDA jedina dodirna tačka 11 stranaka koje su se udružile protiv SDA i našeg predsjednika Bakira Izetbegovića. A nisu se udruživali kada se trebalo oduprijeti silovitim napadima SNSD-a i HDZ-a na teritorijalni integritet i suverenitet države BiH. Tada je SDA bila sama. Narod to vidi i siguran sam da su Bošnjaci naučili lekciju. Siguran sam da su svjesni borbe koju SDA vodi za državu BiH. Naš lider Bakir Izetbegović trpio je strahovite pritiske zbog Izbornog zakona. I nije popustio. Nije pristao na podjelu ove države. A drugi su se držali po strani, čekajući ishod kako bi se obrušili na SDA. I razočarali se. Jer, mi izdati ne znamo, a bošnjački narod se ne da prevariti. 

SAFF: Na svim skupovima ste isticali da SDA ima najkvalitetnije kandidatske liste. Ko su ljudi na vašim listama?

PIVIĆ: Kandidatske liste koje smo predstavili dokaz su da je jedino SDA siguran izbor za budućnost, jer smo i do sada pokazali i dokazali da, pored svih opstrukcija, znamo i umijemo voditi ovu zemlju naprijed. Na našim listama su kvalitetni, obrazovani, mladi, ali i iskusni kadrovi, generali i pukovnici Armije RBiH, djeca šehida, istinske patriote.

A pogledajte liste protivničkih stranaka. Peti na listi BHI-KF, stranke Fuada Kasumovića, je pukovnik HVO-a Vinko Marić iz Žepča. U centru Zenice se nalazi spomenik zeničkim civilima ubijenim granatom ispaljenom s položaja HVO-a. Od granata HVO-a stradao je i jedan broj šehida i poginulih boraca čija su imena ispisana na spomen-obilježju Kameni spavač u centru Zenice. Ko ima pravo da Bošnjacima podmeće pukovnika HVO-a koji našim glasovima želi u Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona? Kasumović treba da se stidi i neka ga stigne suza svake majke, djeteta i supruge šehida i svih onih kojima je HVO nanio neviđeno zlo i patnju. Da li to Bošnjak smije dopustiti u ovakvim okolnostima, kada šahovnice i orlovi ne prestaju da napadaju naš ljiljan i sve što je bosansko? Možda je njegova kandidatura vraćanje nekog ratnog švercerskog duga, ali Kasumović to ne bio smio raditi preko leđa Bošnjaka.

Očito je da je Fuad Kasumović u panici, jer vidi da je SDA apsolutni favorit naroda, na što ukazuje i njegov pokušaj da gradska inspekcija zabrani održavanje centralnog skupa SDA na Trgu ”Alije zetbegovića”. To mu nije uspjelo, a hiljade građana koji su došli na skup poručili su mu da je na pogrešnoj strani historije i da svojom politikom samo šteti Bošnjacima i Bosni i Hercegovini. Njegove kandidate s pravom ismijavaju na društvenim mrežama, jer pokazuju da nisu dostojni dužnosti za koje su se kandidovali. To pokazuju svojim neznanjem i nesnalaženjem, ali i kočijaškim rječnikom i konstantnim vrijeđanjem kandidata SDA o čemu svjedoče i brojni video klipovi.

SAFF: Bakir Izetbegović je sam naspram zajedničkog kandidata “jedanaestorke” Denisa Bećirovića. Ima li Bećirović šanse da dobije povjerenje Bošnjaka?

PIVIĆ: Mi iz Zeničko-dobojskog kantona smo na prošlim izborima snažno podržali našeg Šefika Džaferovića, koji je, kako se i očekivalo, časno radio svoj posao u Predsjedništvu i, zajedno s pravnim timom SDA, apelacijama zaustavio udare Milorada Dodika na integritet i institucije Bosne i Hercegovine. Udari se nastavljaju, a time i naša borba za BiH. Denis Bećirović nije dorastao ovoj odgovornoj dužnosti, i on ne bi trebao tražiti glasova Bošnjaka jer je glasanjem za Zakon o prebivalištu u crno zavio naše povratnike. Licemjerno je da ovaj komunista u kampanji citira hadise, a nije htio klanjati dženazu žrtvama genocida u Srebrenici. Bošnjaci imaju mogućnost izbora, ali je jedan jedini pravi izbor – SDA i Bakir Izetbegović za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine! Siguran sam da ćemo u noći 2. oktobra slaviti pobjedu SDA i povratak našeg lidera u Predsjedništvo BiH.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA