subota, 9. decembar 2023 / 25. džumade-l-ula 1445

SAFF

Orban: Srbi i Mađari imaju zajedničku misiju odbrane južnih vrata Evrope

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kome je nakon sastanka uručio Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Vučić je istakao da mu je neizmjerna čast što je bio u prilici da odlikuje premijera Mađarske najvišim ordenom koji Republika Srbija ima.
– Sa velikim ponosom konstatujem da ovo odlikovanje dodjeljujem velikom i iskrenom prijatelju Srbije i srpskog naroda za izuzetno dostignuće u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih i bratskih odnosa između Republike Srbije i Mađarske – rekao je Vučić.

Zahvalio se Orbanu na snažnom doprinosu u unapređenju sveukupne bilateralne saradnje Srbije i Mađarske koja je, kako je naveo Vučić, u stalnom usponu i koja je dostigla najviši stadijum u modernoj istoriji.
Vučić je naveo da je Srbija veoma zahvalna mađarskim prijateljima, ali i se i lično zahvalio Orbanu na podršci koju otvoreno i nedvosmisleno pruža Republici Srbiji, kako na evropskom putu, tako i u regionalnim pitanjima i bilateralnoj saradnji.

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da mu je čast što je odlikovan Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.
Istakao je da je Mađarska zemlja koja sa Srbijom mora biti prijatelj i ukazao je da je to olakšano, jer sa Vučićem njeguju i lično prijateljstvo, kao i da je zahvalan i predsjednici Vlade.

– Mi zajednički treba da odbranimo južna vrata Evrope. To je odgovornost i Srbije i Mađarske. Mađarski vitezovi su najveći uspjeh ostvarili kod Beograda zajednički braneći vrata Evrope. Pošto se migracije svaki put ponove u novom obliku, zajednička nam je odgovornost, Srba i Mađara, da taj historijski proces kanališemo u odgovarajući historijski kanal- istakao je Orban i naglasio.

-Za zadatke koji nam predstoje moramo imati mnogo snage i mi i vi, neka Bog bude sa nama – zaključio je Orban.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA