petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Osam povratničkih porodica u Novom Goraždu dobilo donaciju za izgradnju i rekonstrukciju kuća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kroz program izgradnje i rekonstrukcije stambenih jedinica Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pruža podršku povratnicima u ostvarivanju stambenog minimuma u povratničkim sredinama.

U opštini Novo Goražde potpisani su i uručeni ugovori za osam povratničkih i raseljenih porodica.

Uručenju ugovora prisustvovao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnica opštine Novo Goražde Mila Petković i predsjednik Skupštine Ibrahim Drljević.

“Veliki je interes ljudi za obnovom njihovih prijeratnih domova. Na javne pozive koje raspisujemo periodično javi se i do 5000 aplikanata. Ograničeni smo budžetom ali stignemo uraditi skoro u svakoj općini po nekoliko kuća. Osam porodica u Novom Goraždu će završiti rekonstrukciju svojih stambenih jedinica. Ministarstvo je osiguralo građevinski materijal, a porodice će ugradnju istog. Važno je istaći i dobru saradnju sa ovom lokalnom zajednicom”, kazao Ramić

Ugovor o dodjeli građevinskog materijala potpisala je i Bogdanić Sabija, samohrana majka dvoje djece. Ističe da će donirani materijal iskoristiti za završetak rekonstrukcije stambenog objekta i time trajno riješiti stambeno pitanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA