Ovako srpska politika želi iskoristiti Rusiju i njen “rat protiv terorizma” protiv BiH i Kosova

386

Srpska politika je svjesna promjena na globalnoj političkoj sceni. Beograd osjeća da je dobio idealnu priliku da iskoristi rusku moć i odlučnost da postane globalni lider u ratu protiv terorizma za pokretanje procesa protiv Kosova i Bosne i Hercegovine. Cilj je da se Kosovo i Bosna i Hercegovina predstave kao zemlje koje su izvor terorizma i koje ugrožavaju sigurnost u svijetu. Zato je velikosrpska propaganda krenula u bjesomučnu kampanju gomilanjem medijskih tragova o navodnim terorističkim uporištima u BiH i na Kosovu. U nastavku prenosimo tekst iz beogradske “Pravde” koji na vjerodostojan način oslikava pravce kretanja srpske politike na putu poništenja nezavisnosti Kosova i rušenja BiH.

“Samit OEBS-a u Beogradu je sve bliži, a kako stoje stvari, ovaj samit će biti poprište još jednog žestokog sukoba Rusije i Amerike, međutim, ovaj put najviše strahuje Evropa.
Interesovanje SAD-a za Samit OEBS-a je ogromno, te upravo zato u Beograd i dolazi jedan od najviših američkih zvaničnika, a to je Džon Keri, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država.
Ključna stvar, po svemu sudeći, zbog koje SAD alarmantno šalje Kerija u Beograd je najava Marije Zaharove, portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, da će glavna tema kojom će se u Beogradu baviti Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, biti pitanje „porijekla terorizma“.
Prostije rečeno, Lavrov želi da otvori najbolnije pitanje za evropske ministre i članice OEBS-a, a to je pitanje „džihada u Evropi“, odnosno, uloge evropskih zemalja u borbi protiv terorizma na tlu Evrope.
Svima je jasno da će „Kosovo i Bosna i Hercegovina“ kao dvije ključne „džihad tačke“ evropskog kontinenta biti glavno pitanje predstojećeg samita OEBS-a u Beogradu.
Podsjećamo, Bosna i Hercegovina i Kosovo su dva vodeća centra za mobilizaciju džihadista koji odlaze u Siriju i Irak da se bore na strani Islamske države, a istorija djelovanja islamističkih terorističkih frakcija na našim prostorima se bilježi još od devedesetih godina.
Korijeni djelovanja islamističkih terorističkih grupa na našim prostorima potiču još od Alije Izetbegovića koji je, tada nesmetano i uz podršku UNPROFOR-a i NATO alijanse, dopremao veliki broj mudžahedina iz arapskih zemalja.
Veoma prosto pitanje „šta je najveći problem u Evropi po pitanju islamističkog terorizma“ uliva strah u kosti evropskim diplomatama koji su i više nego svjesni svoje odgovornosti za jačanje Islamske države na tlu Evrope kroz davanje podrške teroristima sa Kosova i podrške širenju islamskog fundamentalizma i terorističkih ćelija na tlu Bosne i Hercegovine.
Jedna od stvari zbog koje EU ne može, kako je to danas saopštio Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, da zauzme poziciju po pitanju poglavlja 35 – poglavlja koje se tumači kao pitanje „nezavisnog Kosova“, jeste upravo geopolitička promjena koja je nastala eskalacijom gorućeg svjetskog pitanja Islamske države.
Postaje jasno da je EU napravila „evropski kalifat“ u srcu Evrope, te da svako dalje podržavanje i jačanje kvazi-države „nezavisno Kosovo“ nije moguće ukoliko EU želi da bude pozitivan faktor i efikasan partner u globalnoj borbi protiv islamističkog terorizma, odnosno, protiv Islamske države.
Tzv. „nezavisno Kosovo“ nije ništa drugo do ispostava islamističkih terorista, a tome jasno svjedoči i činjenica da je prva država koja je te 2008. godine priznala tek proglašeno „nezavisno Kosovo“ jeste Afganistan, tadašnji centar islamističkog terorizma i tada aktuelne Al Kaide.
Samit OEBS-a u Beogradu se održava 3. i 4. decembra”.
(Pravda)