Pazarci izašli na ulice: “Sramotno ponašanje vrha vlasti”

308

Stotinjak građana okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave u Novom Pazaru kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom trenutne situacije u gradu koja je vezana za broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u ovom gradu i ostatku Sandžaka.

Okupljeni su nosili umrlice na kojima sa ispisali poruke: “Zar da umiremo na hodnicima bolnica”, “Izbori i vlast preči od života ljudi”, kao i “Hvala Turskoj”, “Hvala Bosno”, “Hvala dijasporo”, “Hvala doktorima iz Kragujevca i Kraljeva i ostalih gradova Srbije”.
Takođe, građani su se zahvalili i Novaku Đokoviću i Ademu Ljajiću. Jedan od okupljenih koji se obratio građanima bio je Irfan Ugljanin. On je rekao da je sramotno ponašanje vrha vlasti prema narodu Sandžaka.

“Predstavnici vlade trebalo je da izjave saučešće umrlim Pazarcima, a ne da njihove rođake nazivaju narkodilerima i separatistima”, rekao je.

Irfan Ugljanin je okupljenim građanima rekao da ga je sramota, jer neko uporno ućutkava ljude da brane svoja prava koja im Ustav Srbije garantuje.

On je takođe okupljenim građanima rekao da će profesori sa Univerziteta u Beogradu oformiti komisiju koja će detaljno ispitati ko je i kako zapošljavao doktore i medicinsko osoblje u Opštoj bolnici Novi Pazar.