petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

“Pobuna Hrvata najesen…?” / Raspudić: Nisam siguran da neće biti incidenata u BiH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Nino Raspudić komentirao je situaciju u Bosni i Hercegovini.

Upitan slijedi li pobuna Hrvata najesen, kaže:

“Ne znam. Morate doista pitati predstavnike Hrvata u BiH. Ono što ja svakako mogu reći i što ponavljam stalno, mi ne trebamo iz Zagreba biti tutori Hrvatima u BiH, ali mi moramo maksimalno podržati njihove interese onako kako ih oni sami artikuliraju”.

Komentirao je i hoće li Hrvati u Hrvatskoj i BiH ostati upamćeni kao oni koji ucjenjuju NATO i Europu u trenutku najveće krize nakon Drugog svjetskog rata.

“Hrvati u Hrvatskoj i BiH mogu biti samo upamćeni kao apsolutno lojalan saveznik zapadnim partnerima i kao narod koji je pristao na sve mirovne sporazume”, rekao je Raspudić za N1 Hrvatska.

“Što ako se dogode incidenti u Bosni i Hercegovini, nešto što će recimo trajno ugroziti jug Hrvatske ili turizam ili puno nekih drugih stvari, hoće li se počešati Finac?

Na tvrdnju urednika emisije Ivana Hrstića da Milanović kaže da se to neće dogoditi, da Bosni ne prijeti takav scenarij, Raspudić kaže:

“Ja nisam siguran, sve je moguće… Mi moramo učiniti maksimalno da zaštitimo svoje interese, Hrvatska i Hrvati na prvom mjestu”, dodao je Raspudić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA