Počela manifestacija Dani o Allahovom poslaniku – Selam, ya Resulallah

156

Kulturno-vjerska manifestacija “Selam, ya Resulallah – Dani o Allahovom poslaniku“ svečano je otvorena sinoć u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Abdulgafar ef. Velić kazao je da već 17. godinu organiziraju tu kulturno-vjersku manifestaciju koja je postala prepoznatljiva u Sarajevu i BiH, ali i izvan granica.

Naglasio je da bosanski muslimani s posebnim poštovanjem čekaju mjesec rođenja Muhammeda a.s. te da će u tu čast, u narednih 20 dana organizirati različite sadržaje, tribine, promocije, predavanja, kao i program za mlade.

Manifestacija ima jedan cilj, a to je, predstaviti život i misiju posljednjeg Allahovog poslanika, Muhammeda a.s..

Velika čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je muftiji sarajevskom Nedžadu Grabusu, koji je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji tog događaja.

– Svake godine pokušavamo organizirati sadržaje koji će nas povezati sa živim porukama vjere – istakao je.

Otvorenje manifestacije uljepšao je Hor Medžlisa IZ Sarajevo, nakon čega je uslijedilo prvo predavanje o Muhammedu a.s., o temi “Etičke i povijesne implikacije Muhammedove a.s., misije” predavača Nedžada Grabusa.

Pripremljeno je 27 različitih programskih sadržaja koji će biti realizirani na više lokacija. U programu učestvuje 170 osoba iz BiH i Turske.

Manifestacija “Selam, ya Resulallah – Dani o Allahovom poslaniku” će biti okončana 1. novembra koncertom “Večer ilahija i kasida” u Multimedijalnom centru Kovači.