utorak, 9. august 2022 / 11. muharrem 1444

SAFF

Počinje realizacija nekoliko značajnih projekata u općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u općinama Bužim, Ključ i Bosanska Krupa.

Počinje sanacija Doma kulture, puta u naselju Rejzovići , asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Krasulje i sanacija vjerskog objekta u Ključu.

U Bosanskoj Krupi će biti asfaltiran lokalni put Arapuška cesta – Pučenik – Zalin – Veliki Dubovik, dok će u Bužimu biti moderniziran nekategorisani put Radoč – izletište Svetinja.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnici općina Mersudin Nanić, Armin Halitović i Nedžad Zukanović, predsjednik Medžlisa IZ Ključ Ismet Omanović  i direktor Centra za kulturu i obrazovanje Ključ Adis Egrlić, potpisali su ugovore o sufinansiranju navedenih projekata.

“Lokalne zajednice su iskazale interes za realizaciju projekata, aplicirali na naše javne pozive i došli smo do same realizacije. Vidjeli smo da se radi o projektima koji su od šireg društvenog značaja i da će koristiti ljudima u ovim sredinama, posebno povratnicima. Uvijek ćemo rado podržati realizaciju sličnih projekata kada u njima sudjeluje i lokalna zajednica”, kazao je ministar Ramić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA