Pogledajte pokrštavanje Bošnjaka u Prijepolju /VIDEO/

2991

Sjećamo se odgovora muslimana u Crnoj Gori kada su ih 1912. i 1913. pokrštavali pravoslavni sveštenici: “Požuri pope, prođe nam podne-namaz”. I onim osvještenim Bošnjacima ove su riječi djelovale fantazmično jer nije bilo video zapisa, dokumentacije niti slobode da se ovakve stvari zabilježe i utisnu kao neosporne činjenice u historiografiji ovih prostora.

Ako neko misli da je nasilno prevjeravanje nemoguće, da za to nisu spremne naše komšije, da je to proizvod bošnjačke mitomanije, demant dolazi iz Prijepolja. U videu se jasno može vidjeti kako Bošnjaci, počevši od nekakvog nesretnog direktora, pa do učenika i pokrivene dame u publici učestvuju u obilježavanju Dana Svetog Save u istoimenoj osnovnoj školi. Pravoslavni obred i niz takmičenja u slavu Svetog Save, u kojima su među najboljim bili učenici Bošnjaci, nije ništa drugo nego pokrštavanja Bošnjaka u Srbiji.

Treba biti i samokritičan pa reći da nisu za nasilno pokrštavanje krivi samo fašisti iz Srbije. Krive su i bošnjačke politike koje to ne mogu spriječiti, pa čak i roditelji jer djeci i sebi dopuštaju ovo samoponiženje.

Scene koje slijede nisu puno blaže od onih koje se mogu vidjeti u BiH, u genocidnoj RS.