Pokušaj atentata na premijera Srbije: Blizu Vučićeve kuće nađen blindirani automobil s oružjem

885

Kako saznaje Informer, pored navedenog, pronađeno je četiri ili pet metaka automatskog naoružanja, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.
Izvor Informera otkriva da je naoružanje pronađeno u 16.05, u šumi, i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi.

Prema informacijama ovog lista, zolja je pronađena svega 15 metara pred skretanje za kuću premijerov oca Anđelka, na mjestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mjesto idealno za njenu upotrebu.
Velike policijske snage su na licu mjesta i uviđaj je u toku.

Kurir piše da su oružje i municija pronađeni u šumi, 15 metara pred skretanje za porodičnu kuću oca premijera u kojoj Aleksandar Vučić često boravi.

No, beogradski Blic iznosi treću verziju događaja. Prema pisanju ovog lista, u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića policija je pronašla blindirani automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem.

Prema informacijama Blica, automobil sa oružjem bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće u kojoj često boravi premijer Vučić.

Bez obzira na različite verzije događaja, beogradski listovi u naslovima ističu kako se vjerovatno radi o pripremi atantata na premijera Srbije.