SAFF

Porfirije: Jedinstvo nije ograničeno granicama / Vučić: Srbi gdje god da žive imaju jednu nacionalnu zastavu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Srbi, gdje god da žive, imaju jednu jedinu nacionalnu zastavu, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana srpskog jedinstva u Nišu.

– Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu nacionalnu zastavu, imamo svoje ime i prezime, svoj rod kojeg se ne stidimo – rekao je Vučić.

Vučić je poručio da je “ponosan na praznik koji danas svetkujemo”.

– Zajednički smo odluku o tom prazniku donijeli RS i mi – istakao je Vučić.

Danas dižemo našu trobojku u ime Boga i za spasenje naše, za spas našeg, ali i svih naroda koji sa nama žive što jemči dvoglavi orao sa štitom, izjavio je patrijarh srpski Porfirije na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana srpskog jedinstva u Nišu.

Patrijarh je naglasio da se raduje što je opet sa srpskim narodom u Nišu.

“Јer po riječi pjesnika “i svuda gdje je srpska duša koja tamo je meni otadžbina moja, moj dom i moje rođeno ognjište”. Zato odavde čestitamo svim našim sunarodnicima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Srpski narod ovog kraja nepogrešivo jasno razumije šta je to jedinstvo i sloboda kao što je i svim srcem dokazao da je vrijedan jedinstva i slobode. Čestitam Dan srpskog jedinstva cijelom srpskom narodu sa željom da ovaj pozdrav dopre i do najudaljenijih geografskih krajeva gdje svetosavsko srce bije”, poručio je patrijarh.

Patrijarh je dodao da “jedinstvo nije ogranično granicama već da je dijahrono i da se proteže kroz historiju”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA