Poruka Medžlisa IZ u Srebrenici: „Bošnjaci ne trebaju razmišljati o odlasku, moramo ostati mirni“

763

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Alija Tabaković izjavio je za Fenu da će, bez obzira na rezultate izbora u Srebrenici, osobe koje su vodile izborni proces u Srebrenici zajedno s aktuelnim načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, uložiti žalbu zbog nepravilnosti tokom održanih izbora.

– Bez obzira na ishod rezultata, mi u Srebrenici moramo ostati mirni i dostojanstveni. Ne smijemo nasjedati na provokacije koje dolaze s druge strane – naglašava Tabaković.

Poručuje da u svakom slučaju Bošnjaci ne trebaju da razmišljaju o napuštanju Srebrenice, “jer bi to bi bilo kobno za naš narod“ te podvlači da Bošnjaci “nakon svega trebaju izvući pouku i poruku šta činiti u narednom periodu“.

– Mi koji smo odgovorni za narod, moramo voditi računa kako zadržati bošnjačko stanovništvo u Srebrenici i radnu snagu u Srebrenici te omogućiti nesmetan život u svakom segmentu – poručuje u izjavi za Fenu Tabaković.

Prema još preliminarnim i nezvaničnim rezultatima izbora, kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić osvojio je 4.675 glasova, dok aktuelni načelnik i kandidat probosanskih stranaka Ćamil Duraković ima 3.902 glasa.