SAFF

Predstavnici mladih SDA, NiP-a, DF-a, SBiH i NES-a potpisali zajedničku izjavu povodom Dana nezavisnosti

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kantonalni odbor SDA Sarajevo organizirao je svečani međustranački sastanak predstavnika organizacija i foruma mladih povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Sastanku su prisustvovali predstavnici SDA, DF-a, NiP-a, NES-a i Stranke za BiH.
Predstavnici ovih stranaka potpisali su zajedničku izjavu predstavnika svih organizacija/foruma mladih o zajedničkoj opredjeljenosti u očuvanju i njegovanju interesa Bosne i Hercegovine.

– Nas zabrinjava razjedinjenost patriotskog bloka. Mi želimo dati doprinos da smo za ovaj dan ujedinjeni, da pošaljemo poruku građanima koji su sigurno umorni od političkog prepucavanja – rekao je predsjednik Povjereništva KO AM SDA Sarajevo Kerim Balić.

Dodao je da SDA ima dužnost da poziva i okuplja druge političke partije.

– To znači nama i građanima ove države da za ovaj dan možemo sjesti za jedan sto. Žao mi je što SDP nije s nama pristupio potpisivanju – rekao je Balić.

Predstavnik Naroda i pravde Emir Dobrača kaže da mu je drago što su mladi NiP-a pokazali da su uvijek za konstruktivne politike koje će donijeti manje tenzija.

Predstavnik DF-a Adnan Lukač je naglasio da DF smatra vrlo važnim da sve probosanske stranke mogu zajednički raditi.

Anes Kastrati, predstavnik Stranke za BiH je rekao da pozdravljaju ovakav projekat i da je država Bosna i Hercegovina prioritet bez obzira na sve i da tu nema upitnika.

(Faktor.ba)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA