Predstavništvo RS-a radi protiv BiH u Washingtonu

325

Predsjednica Savjetodavnog vijeća u Sjedinjenim Američkim Državama Ajla Delkić upozorila je za N1 na Predstavništvo Republike Srpske u Washingtonu koje svakodnevno lobira protiv Bosne i Hercegovine.

“Rezolucija je pokazala da Amerika i Amerikanci stoje iza BiH i prosperiteta ove države”, kazala je.
Međutim, nije sve tako idealno. U Danu uživo kazala je da Predstavništvo Republike Srpske koje se nalazi u Washingtonu zajedno s organizacijama lobira protiv BiH, i to ne samo u Americi već i širom svijeta.
“U Washingtonu ne samo da se sastaju s kongresmenima već rade i na lokalnim nivoima – sastaju se gradonačelnicima i guvernerima jer znaju da će kad-tad završiti u Washingtonu. Finansirate ih vi kroz PDV. Možda bi Predsjedništvo BiH to trebalo da pogleda jer se ne bave samo ekonomskim stvarima. Ima jedan dokument gdje za Šefika Džaferovića piše da je mudžahedin jer je bio dio 7. korupusa, žele sankcije na Bakira Izetbegovića. Rade na reviziji historije BiH, negiraju genocid u Srebrenici itd. Entiteti se ne bi trebali baviti vanjskom politikom, to je nadležnost Predsjedništva BiH i trebali bi da lobiraju da se ti uredi zatvore”, rekla je Delkić.