Radončićev Avaz objavio vijest da je Klinički centar napustio ljekar koji nikada nije bio uposlenik te institucije!?

991

Licitirajući imenima ljekara koji su napustili UKCS, “Avaz”, koji (ni)je u vlasništvu Fahrudina Radončića, otišao je korak dalje.

Naime, 15. januara u tekstu pod naslovom “U posljednjih sedam dana UKCS napustilo pet eminentnih ljekara”, navedeno je ime prof. dr. Hajrije Konjhodžić-Raščić koja nikada u životu nije radila u Kliničkom centru, piše Slobodna Bosna.

Hajrija Konjhodžić-Raščić svoju akademsku karijeru počela je davne 1967. godine kada je imenovana za asistenta na predmetu Morfologija zuba na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu. Do 1987. godine postala je redovni profesor na šest predmeta, a rat je dočekala na poziciji šefa Katedre za predkliničku stomatologiju.

Nakon okončanja rata bila je prodekan za postdiplomski studij, a profesionalnu, akademsku karijeru okončala je kao dekanesa Stomatološkog fakulteta.

Da stvar bude gora po “Avaz” i kreatore spomenutog teksta, Hajrija Konjhodžić-Raščić otišla je u zasluženu mirovinu prije sedam godina! Inače, vlasnica je privatne stomatološke ordinacije “Konjhodžić”.