SAFF

Reisu-l-ulema Kavazović: Islamska zajednica u BiH će bratskom narodu Turske uputiti pomoć

Facebook
Twitter
WhatsApp

U povodu snažnog zemljotresa koji je pogodio nekoliko južnih pokrajina Turske, a koji je uzrokovao ne samo ogromnu materijalnu štetu, već i velik broj poginulih i povrijeđenih, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je telegram saučešća predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, predsjedniku Diyaneta Aliju Erbasu i cijelom turskom narodu.

– Prirodne katastrofe u ma kojem obliku da se pojave, iskušenja su koja nam šalje naš Gospodar. Katastrofa koja je jutros pogodila južna područja Republike Turske poprimila je ogromne razmjere, uništila domove i odnijela živote mnogih ljudi, i u dušu turskog naroda unijela tugu i bol.

Poštovani predsjedniče,

želimo Vam kazati da niste sami u ovim teškim trenucima i da smo uz vas svim svojim bićem. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će odmah reagirati i bratskom narodu Turske uputiti pomoć.

U ime Islamske zajednice i u svoje ime upućujem Vam izraze dubokog saosjećanja i molim Allaha da se smiluje nastradalima, a da njihovim porodicama i bližnjima, i svima nama, podari sabura i olakša bol – kaže se u telegramu reisul-uleme.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA