subota, 23. septembar 2023 / 8. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Restoran “Prenj” Jablanica: Halal hrana i piće, mesdžid i prelijep pogled na Neretvu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Asim Latifi Ake

Ono po čemu je prepoznatljiva Jablanica, grad u Hercegovini, jeste svakako pečena jagnjetina koja nas mami mirisom kad god putujemo iz pravca Sarajevo-Mostar i obrnuto. Ništa neobično da pokoji novi restoran nikne uz Jablaničko jezero ili uz samu rijeku Neretvu. Svaki od tih restorana nudi skoro pa identičan ali primamljiv sadržaj za turiste i putnike namjernike. Međutim, jedan od novootvorenih restorana je neobičan po sadržaju i po zanimljivom pristupu prema gostima.

Restoran koji je drugačiji od drugih, restoran u kojem se ne prodaje i ne služi alkohol, restoran sa halal mesom. U sklopu restorana nalazi se mesdžid u kojem osim gostiju koji žele obaviti namaz, i samo osoblje pa i vlasnik restorana Semir Ovnović pristupaju istom.

Restoran “Prenj” se nalazi uz Grabovičko jezero, geografski se nalazi na mjestu koje nudi ljubiteljima prirode i prirodnih ljepota trenutke uživanja, s jedne strane planina Prenj, koji uz rijeku Neretvu i Grabovičko jezero ovo mjesto čine posebnim.

U neposrednoj blizini restorana nalazi se poznati Turski brend Ahmed baba, koji će u svojoj ponudi imati veliki izbor slatkiša.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA