SAFF

Ružnić: Konaković i Forto dicipliniraju NES

Facebook
Twitter
WhatsApp

– Prema provjerenim informacijama, a o čemu su već uveliko izvještavali i mediji, u Unsko-sanskom kantonu traju intenzivni i konkretni pregovori o formiranju vlasti koje predvode Halil Bajramović (NiP) i Jasmin Hušić (Naša stranka).
U okviru tih dogovora već je utvrđeno da bi novi mandatar Vlade trebao biti Kemal Hrnjić (NiP) dok bi najveći broj ministarstava pripao SDA, a potom DF-u, Našoj stranci i POMAK-u. Valja naglasiti činjenicu da su najuključeniji i svakako najviše lično zainteresirani za ovakvu raspodjelu vlasti, uz Bajramovića, Jasmin Hušić (NS) i Zikrija Duraković (POMAK) – navodi se u reakciji Mustafe Ružnića, predsjednika Regionalnog odbora NES-a Krajina i aktuelnog premijera USK, saopćila je Press služba NES-a.

– S obzirom na to da u Unsko-sanskom kantonu predstavnici NiP-a i Naše stranke očigledno ignorišu postojanje koalicije na federalnom nivou, nameće se zaključak da lideri ovih stranaka Elmedin Konaković i Edin Forto pokušavaju diciplinirati Narodni evropski savez i stavljaju cijeli Unsko-sanski kanton u okvire provincije za koju oni najbolje znaju šta joj je potrebno i kako treba funcionirati.

Pri tome zaboravljaju da smo mi Krajišnici, koji nikada nikome kroz historiju nismo bili podanici. Jednako su nam mrski i podanički mentalitet i izdaja, koje znamo uočiti mnogo prije nego što nam se bilo šta nametne. Izdaju posebno kažnjavamo, a što će se vjerovatno ispostaviti i u ovom slučaju – poručio je Ružnić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA