SAFF

Safer Grbić dobitnik prve nagrade za poeziju na IV međunarodnom festivalu za poeziju i kratku priču u Srbiji „Pavle Popović“

Facebook
Twitter
WhatsApp

Dodjela nagrada Četvrtog međunarodnog festivala poezije i kratke priče “Pavle Popović” će biti održana u petak 06. marta u biblioteci “Stevan Sremac” u Novom Sadu u 18 časova uz odgovarajući kulturno-umjetnički program.

Nagrada za poeziju i kratku priču je ustanovljena po velikanu srpske pisane riječi Pavlu Popoviću, akoji je bio  srpski historičar književnosti, profesor i rektor Univerziteta u Beogradu, akademik.

Popboić je rođen u Beogradu  1868, a predavao na Filozofskom fakultetu u Beogradu više od trideset godina, u srpskoj naučnoj i kulturnoj sredini bio je jedan od najuticajnijih profesora beogradskog filološkog kruga. Bio je urednik Srpskog književnog glasnika, osnivač Društva za srpski jezik i književnost, osnivač časopisa Prilozi za književnost, jezik, historiju i folklor, predsednik Srpske književne zadruge, rektor Beogradskog univerziteta koji je do svoje smrti predavao historiju srpske književnosti.

Grbić, dobitnik prve nagrade na Festivalu, student je filozofije na Univerzitetu u Sarajevu, mnogo nagrađivan za svoj dosadašnji književni rad u Srbiji i drugim zemljama regiona, urednik danskog časopisa Lacuna Mag za literaturu i kulturu.

Žiri festivala su činili mr Jovan Mihajilo (predsednik), mr Nera Legac (član) i Stojan Simić Krpica (član). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od više stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivše Jugoslavije), iz današnjeg regiona.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA