SAFF

SDA Bratunac poziva Bošnjake da glasaju za opoziv radikalnog načelnika

Facebook
Twitter
WhatsApp

Odbornici Skupštine općine Bratunac izglasali su 7. jula odluku o pokretanju opoziva načelnika ove općine Srđana Rankića i za 7. august najavili referendum na kojem će biti utvrđeno da li uživa povjerenje građana.

Opštinska organizacija SDA Bratunac poziva sve Bošnjake Bratunca da izađu na referendum 7.8 2022. godine u nedjelju i glasaju ZA opoziv aktuelnog načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića.

“Ne postoji nijedan razlog zašto bi Bošnjaci Bratunca bili protiv opoziva, a puno je razloga zašto bi trebali biti ZA opoziv. Tretiranje Bratunca kao srpskog grada, protjerivanje Bošnjaka iz zakonodavne i izvršne vlasti, diskriminiranje Bošnjaka pri zapošljavanju, uzurpacija vakufske imovine, skrnavljenje mjesta počinjenja genocida, provociranje žrtava genocida. Dug je spisak razloga zašto glasati ZA opoziv načelnika Srđana Rankića.

Ne postoji nijedan valjan razlog da bilo koji pojedinac ili organizacija koji okupljaju Bošnjake rade i lobiraju da se glasa protiv opoziva. Ako i postoje to su lični i pojedinačni interesi uglavnom motivisani ličnom koristi, a ne interesima Bošnjaka Bratunca.

Zbog toga vi Bošnjaci koji imate lične dokumente u Bratuncu, živite u Bratuncu ili ste trenutno na odmoru u Bratuncu, vi Bošnjaci Bratunca koji imate pravo glasa u odsustvu za Bratunac u nedjelju izađite na referendum i glasajte ZA opoziv.

Na ovaj način šaljemo poruku našeg jedinstva, naše odlučnosti da se svi zajedno do kraja borimo za naša prava u ovom gradu.

Nikada nećemo odustati i nikada nećemo prihvatiti da budemo građani drugog reda u našem gradu. Nama ne smeta načelnik opštine srpske nacionalnosti koji će uvažavati naše postojanje, naša prava i koji će sve građane gledati jednako. Trenutni načelnik opštine to nije i zbog toga svi zajedno pokažimo u nedjelju da njegove vrijednosti nisu naše vrijednosti”, navode iz SDA.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA