SAFF

SDA nakon skandala u Kalinoviku traži smjene i procesuiranje Kneževića i Goganovića: A od Trojke očekujemo…

Facebook
Twitter
WhatsApp

Šerif Špago, predsjedavajući Kluba zastupnika SDA u Parlamnetarnoj skupštini Bosne i Hercegovine oglasio se povodom skandala koji su danas desio u Kalinoviku u režiji ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović i načelnika Zajedničkog štava OSBiH general-pukovnik Gojko Knežević.

– Povodom skandala u režiji zamjenika ministra odbrane BiH g. Goganovića i načelnika Zajedničkog štaba generala Kneževića, koji su u Kalinoviku odali počast presuđenom za genocid ratnom zločincu Ratku Mladiću, pozivam Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da hitno poduzme mjere u skladu sa Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i procesuiraju navedene dužnosnike – naveo je Špago.

Pozvao je i ministra odbrane BiH Zukana Heleza i Predsjedništvo BiH da pod hitno preduzmu mjere protiv generala Kneževića udaljavanjem ili smjenom sa dužnosti.

– A od zastupnika “Trojke” očekujemo da konačno svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a kažu da su prešli sve crvene linije i da nema nikakvog kompromisa koji se odnosi na veličanje ratnih zločinaca i negiranje genocida. Očekujemo da na sjednici Zastupničkog doma PS BiH zakazanoj za 21. maj 2024. pokrenu smjenu zamjenika ministra odbrane Goganovića. Imat će podršku zastupnika SDA – naveo je Špago.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA