SAFF

SDA: “Trojka” u praksi pokazala da se odrekla puta u NATO u zamjenu za pozicije u vlasti

Facebook
Twitter
WhatsApp

Nakon što su iz Sporazuma o formiranju vlasti izbacili NATO integracije, vladajuća koalicija Trojka – SNSD – HDZ u praksi je pokazala da se u ovom mandatu odriče puta Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO-u, saopćila je SDA.

– Usvajanjem Nacrta zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, kojim nisu planirana zatražena sredstva namijenjena za opremanje Oružanih snaga BiH, ne samo da se onemogućava približavanje NATO-u već se direktno podrivaju odbrambeni kapaciteti Bosne i Hercegovine.

Kadrovi “Trojke” su prihvatanjem takvog Nacrta u Vijeću ministara BiH, a zatim i u Predsjedništvu BiH preglasavanjem člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, još jednom dokazali spremnost da ispunjavaju sve želje SNSD-a i HDZ-a u zamjenu za pozicije u vlasti – saopćili su iz SDA i dodali:

– Za razliku od novca namijenjenog Oružanim snagama BiH, predstavnici vladajuće koalicije su predloženim budžetom predvidjeli sredstva za povećanje svojih plaća, pri tome opstruirajući usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kojeg je predložila SDA, i kojim se ograničava rast primanja najviše plaćenim zvaničnicima.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA