SAFF

Šeki Radončić: U pitanju je izbor između dvije Crne Gore, evropske i velikosrpske

Facebook
Twitter
WhatsApp

Pobjeda kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića u prvom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori je veliki uspjeh za Crnu Goru u ovom trenutku jer je u utakmici učestvovalo sedam igrača i nerealno je da neko u prvom krugu pobijedi sa 51 posto glasova, ocijenio je u izjavi za Fenu crnogorski novinar i analitičar Šeki Radončić.

Naime, prema podacima Centra za monitoring, na uzorku od 99,5 odsto, Đukanović je jučer osvojio 35,3 posto glasova, a kandidat Pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović 29,2 posto. Drugi krug održat će se za 14 dana, odnosno 2. aprila i zanimljivost je da u njega ulaze kandidat opozicione DPS i vanparlamentarne partije PES.

– Ta vremena su prošla, u Crnoj Gori je demokratija, u Crnoj Gori je velika politička ponuda i Đukanovićev rezultat je, naravno, ubjedljiv i on je uprkos jednog četničkog, velikosrpskog i ruskog djelovanja u Crnoj Gori u zadnje dvije godine opstao, odnosno ne samo opstao nego se vratio i uspio da ojača partiju – kaže Radončić.

Kada je u pitanju drugi krug izbora, Radončić kaže da će biti zanimljiv, to će biti mrtva trka ko će pobijediti.

– Međutim, Đukanović je stari borac. U pitanju je izbor između dvije Crne Gore. Jedna je evropska Crna Gora, demokratska, multietnička koju predstavlja Đukanović, a sa druge strane je jedna velikosrpska i četnička Crna Gora koju predstavlja Milatović – zaključio je Radončić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA