Skandalozan potez makedonske pošte: BiH prikazana u granicama NDH-a

340

Sjeverna Makedonija htjela se zahvaliti Hrvatskoj na podršci na njihovom evropskom putu. Odlučili su to napraviti kroz prigodnu poštansku markicu. Ostalo bi to zabilježeno kao lijepa gesta i potvrda prijateljskih odnosa dviju država da se dizajneri poštanske markice nisu iskazali manjkom znanja iz povijesti.

Poštanska markica iz serije markica “Sjeverna Makedonija u EU” povodom dana Evrope pokazala se problematičnom jer osim što prikazuje Trg svetog Marka stilizirana hrvatska zastava prikazana je u gabaritima tzv. Velike Hrvatske iz vremena Nezavisne Države Hrvatske, tačnije Hrvatskoj je “pridružena” Bosna i Hercegovina.

Dizajner, urednici i direktori marke očito su nacrtali kartu današnje Hrvatske u sjećanje na vrijeme NDH, piše portal MKD koji je uočio grešku.

Portal nastavlja kako je očito shvaćanje Pošte da država članica EU, Hrvatska, danas pokriva područja današnje Bosne i Hercegovine i dio Srbije i Crne Gore. Velika Hrvatska!

Ističu da je marka objavljena na web stranici Pošte, a vjerojatno će je sutra očekivati ​​promocija pod uvjetom da ne stigne nikakva zabilješka iz hrvatskog veleposlanstva u Skoplju.