nedjelja, 20. novembar 2022 / 26. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Susret načelnika Efendića sa načelnikom Općine Derince Zeki Aygunom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Delegacija Općine Derince iz pokrajine Kocaeli, jedne od industrijski najrazvijenijih pokrajina u Republici Turskoj predvođena načelnikom te Općine Zeki Aygunom, posjetila je danas Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje su se susreli sa načelnikom Semirom Efendićem.

Saradnja općina Novi Grad Sarajevo i Derince datira još od 1997. godine, a sastanak je bio prilika za razgovor o unapređenju višegodišnje saradnje, sa posebnim akcentom na realizaciji projekata u oblasti jačanja i razvoja privrede.

Najavljena je i nova posjeta Općini Novi Grad Sarajevo početkom proljeća, kada je planiran dolazak turske delegacije sa većim brojem privrednika, susret bi okupio poslovne ljude dvije općine, koji bi razgovarali o razvoju privrede Novog Grada i ulaganjima u privredu.

Privredna saradnja dviju općina konkretizirana je 2015. godine, kada je delagacija Općine Novi Grad predvođena načelnikom Semirom Efendićem zajedno sa privrednicima Novog Grada, boravila u posjeti Općini Derince, gdje je uspostavljena konkretnaa saradnja sa nekim od privrednih subjekata Novog Grada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA