četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Švedska optužena da kidnapuje muslimansku djecu /VIDEO/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ovih dana vodi se velika polemika ako toga da li Švedska kidnapuje muslimansku djecu. Vijesti o ovoj pojavi objavljene su u brojnim arapskim i turskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Spomenuti arapsko-turski mediji objavljuju video snimke otimanja djece koje su dobili od roditelja kojima su djeca oteta.

Švedska pokušava da demantuje optužbe u vezi otmanja muslimanske djece. Posebno je zanimljivo što su optužbe na račun Švedske o otimanju muslimanske djece iznijeli i pojedini imami koji žive i rade u toj zemlji.

Švedska se pokušava braniti tako što za sve optužuje “islamiste”, koje krivi za ugrožavanje sigurnosti zemlje.

Zato je Partiet Nyans (Partija Nijansi) privukla mnogo pažnje kao jedina politička stranka u Švedskoj koja je podržala roditelje i zatražila da se istraži da li su tačne optužbe o otimanju muslimanske djece, odnosno da li su tačni navodi da je više od pola od 30 000 djece koja se oduzmu godišnje muslimanskog porijekla. Partija Nijansi zahtijeva da se promjeni sistem i omogući djeci koja budu oduzeta da se smjeste u muslimanske porodice.Ovaj slučaj dobiva sve veću pažnju i mnogi se pribojavaju da može imati slične posljedice kao protesti koje su prouzrokovale karikature protiv poslanika Muhammeda alejhiselam.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA