SAFF

Turska zabrinuta zbog odnosa prema sportskim klubovima iz Novog Pazara

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ministarstvo vanjskih poslova Turske saopštilo je da je zabrinuto zbog, kako su naveli, nedavnih rasističkih odnosa prema timovima iz Novog Pazara tokom njihovih utakmica, što je u suprotnosti sa sportskim duhom, prenosi radio Sto plus.

U saopštenju portparola ministarstva, nekadašnjeg ambasadora Turske u Srbiji Tanžu Bilgiča, navodi se da su sa žaljenjem primili vijest da je Rukometni klub Novi Pazar istupio iz Arkus lige zbog toga što niko nije procesuiran zbog “rasističkih slogana i plakata sa likom ratnih zločinaca koje su isticali navijači Crvene zvezde”.

“Ti slogani vrijeđaju ne samo našu bošnjačku braću i sestre, već i sjećanje na našu zajedničku historiju sa ovim regionom. Smatramo da bi sport trebalo da bude instrument za učvršćivanje mira i prijateljstva među zajednicama i vjerujemo da će odgovorni za taj incident biti što prije kažnjeni”, saopštilo je sinoć Ministarstvo spoljnih poslova Turske.

Tim povodom, dodaje se u saopštenju, ministarstvo podvlači da je privođenje ratnih zločinaca pravdi važno za postizanje pomirenja u regionu i sprečavanje sličnih zločina.

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su na nacionalnoj osnovi vrijeđani od strane navijača domaće ekipe.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA