subota, 9. decembar 2023 / 25. džumade-l-ula 1445

SAFF

U Beogradu priveden Milan Radoičić, organizator napada srpskih terorista na Kosovu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, organizator napada srspkih terorista u Banjskoj na Kosovu u kojem jue ubijen jedan policajac, a likvidarana tri napadača, uhapšen je danas, saopćio je MUP Srbije.

– Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu – naveo je MUP.

Podsjetimo, Radoičić je prije nekoliko dana u izjavi koju je u javnosti prenio advokat Goran Petronijević, branilac ratnog zločinca Radovana Karadžića i predsjednika RS-a Milorada Dodika, priznao da je organizovao napad srpskih terorista na Kosovu.

Podsjetimo, Radoičić je u petak, preko svog advokata Gorana Petronijevića, preuzeo odgovornost za teroristički napad na kosovsku policiju u selu Banjska.

Advokat je to pročitao iz pisma Milana Radoičića koje je uputio javnosti.
“Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obavještavam da sam zajedno sa sunarodnicima došao na sjever Kosova i Metohije u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bilo je da ohrabrimo srpski narod. Obavještavam sve dežurne progonitelje, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično pripremio sve što se dogodilo. O ovome nisam obavještavao nikoga ni vlast Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom teroru“, pročitao je advokat iz pisma Radoičića.

Dodao je kako se na ovaj čin odlučio nakon što “metode otpora” nisu dale željene rezultate.

“Zbog povinovanja političkim razlozima, smirivanje situacije, više puta smo se povlačili jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprinijeti deeskalaciji, a da će KFOR preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda. Međutim ovakvo naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju, već kao slabost. Kao rezultat toga, iz dana u dan su se povećavale aktivnosti Kurtijevih snaga koje su nelegalno okupirala sjever Kosova. Jednostavno, sve metode otpora do sada nisu dale nikakvo poboljšanje života, već pojačanje brutalnosti Kurtijevog režima. U takvoj atmosferi sam se odlučio na taj čin”, pročitao je advokat iz Radoičićvog pisma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA