SAFF

Ukrajina: Napad na šoping-centar je pokazao da nema kraja Putinovom barbarstvu

Facebook
Twitter
WhatsApp

U ruskom raketnom napadu na trgovački centar u centralnom ukrajinskom gradu Kremenčuku u kasnim poslijepodnevnim satima 27. juna ubijeno je najmanje 18 ljudi, a ranjeno 59, izvijestio je šef Državne službe za hitne slučajeve, Sergij Kruk.

Hitna služba još uvijek traga za žrtvama, rekao je za Kyiv Independent Maksim Kovaljev, službenik za medije uprave Poltavske oblasti. Očekuje se da će broj žrtava rasti jer spasioci nastavljaju potragu, rekao je Kovaljev.

Šef britanskog Ministarstva tehnologije i digitalne ekonomije kaže da je jučerašnji ruski raketni napad na trgovački centar u Kremenčuku bio terorizam te da pokazuje da “nema kraja Putinovom barbarstvu”.

“To je terorizam, namjerno se cilja civile”

O jučerašnjem raketnom napadu na trgovački centar u Kremenčuku ministar je rekao da to smatra terorizmom.

“Otišao bih tako daleko, i to rekao, jer se namjerno cilja civile. Nema vojne potrebe za bombardiranjem trgovačkog centra. Kao što nije bilo vojne potrebe za bombardiranjem rodilišta koje smo vidjeli ili kazališta u Mariupolju. Vidjeli smo kako bombardiraju to kazalište u kojem su se sklonili civili, jasno je bilo označeno da ima civila. Dakle, ovo nije jednokratan čin. Ovo je dio dosljednog obrasca zločina koje čini ruska vlada”, rekao je Chris Philp.

Maksim Kozickij, guverner regije Lavov, u priopćenju je također ruske snage nazvao teroristima.

“Rusi su teroristi. Ovo je podsjetnik. Kremenčuk, Lisičansk, regija Harkov, dijelimo vašu bol.”

Macron objavio video: “Ruski narod mora vidjeti istinu”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je na Twitteru objavio snimak napada na trgovački centar u gradu Kremenčuku koji je nastao nakon napada.

“Rusko bombardiranje trgovačkog centra u Kremenčuku je grozota. Dijelimo bol obitelji žrtava i bijes pred takvim zločinom. Ruski narod mora vidjeti istinu”, napisao je Macron.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA