subota, 9. decembar 2023 / 25. džumade-l-ula 1445

SAFF

Ukrajinska artiljerija lovi ruske vojnike i njihove oklopnjake čak i u plastu sijena /VIDEO/

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ušli smo u 36. dan ruske agresije na Ukrajinu.

Ukrajinske snage pripremaju se za nove napade na istoku zemlje gdje Rusi jačaju vojnu prisutnost, nakon što su pretrpjeli neuspjehe u blizini glavnog grada Kijeva, izjavio je jutros ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
U jutarnjem video-obraćanju, Zelenski se osvrnuo na pokrete ruskih trupa od Kijeva i Černihiva, rekavši da to nije povlačenje već “posljedica rada naših branitelja”.
Istaknuo je i da je uočeno gomilanje ruskih snaga s ciljem novih udara na područje Donbasa, te kako se Ukrajina za to priprema.
VIDEO: Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine je 30. marta 2022. uništilo 7 vazdušnih ciljeva ruskih okupatora:4 aviona; 1 UAV; 2 krstareće rakete, navodi se u izvještaju spomenute komande.

Oružane snage Ukrajine nastavljaju odbrambene operacije

“Rusko vodstvo priprema se za formiranje vlastitih okupacijskih vlasti na privremeno okupiranim područjima. U Rusiji se biraju i šalju u Ukrajinu zaposlenici agencija za provođenje zakona”, navodi se u objavi Oružanih snaga Ukrajine.

“U regiji Herson, FSB, 652. skupina informacijsko-psiholoških operacija i oficiri 12. Glavne uprave Glavnog štaba Ruske Federacije rade na stvaranju još jedne pseudo-republike u regiji. Njihov je posao obavljati takozvani rad s lokalnim vlastima i javnošću. Okupatori se sve više demoraliziraju.
Vojna oprema Oružanih snaga Rusije kreće se na teritoriju Bjelorusije, vjerojatno radi pregrupiranja jedinica.

Oružane snage nastavljaju odbrambene operacije na istočnom, jugoistočnom i sjeveroistočnom smjeru. U svim smjerovima neprijatelj se uspješno obuzdava, u nekima naše jedinice izvode uspješne protunapade. Konkretno, odbijeno je pet neprijateljskih napada na smjeru Donjeck i Lugansk, uništeno je 10 tenkova, 18 jedinica oklopnih vozila i 13 jedinica motornih vozila te 15 artiljerisjkih sistema. Neprijatelj je pretrpio gubitke.
Oružane snage Ukrajine pogodile su 4 aviona, bespilotne letjelice i 2 krstareće rakete. Avioni zračnih snaga nastavljaju s raketnim i bombaškim napadima na mjesta nakupljanja opreme i neprijateljske ljudske snage”.

Britansko ministarstvo sugerira da će se teške borbe vjerojatno voditi idućih dana u Kijevu.

“Unatoč ruskim izjavama koje ukazuju na namjeravano smanjenje vojne aktivnosti oko Černihiva, nastavljena su značajna ruska granatiranja i raketni udari.


Ruske snage nastavljaju držati položaje istočno i zapadno od Kijeva unatoč povlačenju ograničenog broja jedinica. Najvjerojatnije će se idućih dana voditi teške borbe u predgrađima Kijeva.
VIDEO: UkrajinskA ARTILJERIJA pronašlA ruske vojnike čak i u plastu sijena

U Mariupolju se nastavljaju teške borbe, što je ključni cilj ruskih snaga, no ukrajinske snage i dalje kontroliraju centar grada”, objavilo je britansko ministarstvo.

VIDEO: Ulične borbe u Mariupolju, ruski tenkovi ruše zgradu po zgradu

U Ukrajini do sada poginulo 148 djece

Ljudmila Denisova, ukrajinska narodna braniteljica za ljudska prava, izjavila je da je od početka rata u Ukrajini poginulo 148 djece, a njih 232 je ozlijeđeno.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA