URA: Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane regionalnog kriminalnog klana

389

Uprava policije preduzeće opsežne mjere da utvrdi da li lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana..

“Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provjera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbjednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina”, navodi se u odgovoru policije.

Tvrde da će sprovesti detaljne provjere povodom pitanja koja su dobili od medija.
“U odnosu na navode iz Vaših pitanja biće sprovedene opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumanje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane navedenog ili drugog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica”, navode iz Uprave policije.

Na kraju odgovora Tima za odnose s javnošću Uprave policije, konstatuju da je “od strane nadležnog organa” sačinjen izvještaj o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti Dritana Abazovića:

“I Uprava policije u odnosu na navedeno preduzima operativne mjere i aktivnosti”, stoji u odgovorima.

Direktor URA Zoran Mikić, tvrdi da tom pokretu još nije odgovoreno, iako su od bezbjednosnih službi 3. septembra tražili da naprave procjenu bezbjednosti njihovog lidera.

Iz GP URA je rečeno da raspolažu informacijama – da Abazoviću prijeti jedan od bitnijih kriminalnih igrača iz regiona i da je u taj slučaj navodno uključen i jedan državljanin Crne Gore, koji živi u inostranstvu.

“Mi ne želimo nikoga direktno da optužimo i crtamo mete želimo samo da obavijestimo javnost o događajima”, naveo je Zoran Mikić, izvršni direktor Građanskog pokreta URA .

Naveo je da je od 30. avgusta do danas Abazović imao više desetina prijetnji preko društrvernih mreža, upućenih telefonom, da je bilo okupljanje ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

“Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice”, tvrdi Mikić, dodajući “da je u sve to uključen državljanin Crne Gore koji ne boravi u Crnoj Gori”.