Velikosrpski obavještajno – medijski rat protiv Bošnjaka u Vlasenici se nastavlja

223

Saff je jučer pisao kako srpski obavještajci u Republici Srpskoj montiraju incidente bošnjačkim povratnicima, a koje kasnije prikazuju kao njihova krivična djela i povezanost sa terorizmom.
Kao ilustrativan primjer djelovanje srpskih obavještajnih snaga naveli smo primjer izvjesnog Slobodana Vasiljevića, za kojeg se kaže da je agent srpskih obavještajnih službi. “Područje njegovog djelovanja je Vlasenica. Vasiljević svakodnevno vodi četničku propagandu na svom Facebook profilu, putem kojeg inspiriše lokalne Srbe na mržnju prema Bošnjacima. Međutim, Vaseljiveć je sklon i drugim načinima zastrašivanja, odnosno provociranja Bošnjaka. Na adresu Saffa danas se obratio Mehmed Kuljančić iz Vlasenice. Naime, ovaj bošnjački mladić iz Vlasenice jutros je prijavljen policiji od strane Slobodana Vasiljevića da ga je napao na ulici i da mu je prijetio. Međutim, istina je potpuno drukčija. “Ja sam išao gradom kada mi je Slobodan Vasiljević prepriječio put svojim automobilom. Otvorio je prozor i počeo da mi psuje vehabijsku majku i prijeti da će me zaklati. Nakon izrečenih prijetnji otišao je prema autobuskoj stanici. Ja sam nastavio svojim putem. Međutim, ubrzo me zovu iz policije i obavještavaju da je Slobodan Vasiljević podnio prijavu protiv mene uz optužbe da sam ja njemu prijetio i blokirao put. Bio sam ispred jednog kafića kada mi je policajac uručio poziv da dođem u stanicu i da dam izjavu po navedenoj optužbi. Vidio sam kako nas Slobodan Vasiljević slika i diže tri prsta prema meni. Sa njim je sjedio Stevanović Srđan koji isto radio”, kaže nam Mehmed Kuljančić koji je otišao uredno dao izjavu i vratio se normalnom životu.
Međutim, tu se ne završava provokacija srpskog obavještajnog podzemlja. Danas je ratni kaplar Ratka Mladića, Goran Maunaga koji sad nosi novinarsku uniformu, u Glasu Srpske objavio tekst da je Mehmed Kuljančić jučer privođen u Policisjku stanicu u Vlasenicu zbog “veza sa terorizmom”.
Tako je ovaj mladi bošnjački povratnik izložen strašnom pritisku velikosrpskog projekta. Nevjerovatno je kako postoji jaka koordinacija između obavještajca Vasiljevića, policije u Vlasenici(čiji komandir Dragan Jovičić se nalazai na spisku zločinaca koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici) i medija, u ovom slučaju novinara Gorana Maunage i Glasa Srpske.
Ovdje je jasan pokušaj da se Mehemdu Kuljančiću podmetne terorizam. Nažalost, ovaj mladić je potuno nezaštićen, a njegova sigurnost je ozbiljno ugrožena. Mehmed Kuljančić nije jedina meta Vasiljeviću i društvu, svi Bošnjaci u RS-u su kod njih ista meta.

image88

 

Povezana tema

Srpski obavještajci sprovode tihi progon Bošnjaka u RS-u