Vojvođani napali Vučića: Ne dijeli naše pare šakom i kapom RS-u, napravi nam most

1689

Vojvođanska partija postavila je pitanje vlastima u Srbiji kada će napraviti most kod sremskog mjesta Neštin, umjesto što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “dijeli naše pare šakom i kapom”Republici Srpskoj.

– Dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dijeli naše pare šakom i kapom Republici Srpskoj, entitetu u susjednoj nam državi, građani države čiji je predsjednik moraju da pređu čak četiri granična prijelaza i dvije države da bi stigli od kuće do škole ili do posla”, navela je Vojvođanska partija u saopćenju za javnost, prenosi beogradski Danas.

Sela u Sremu, Neštin i Vizić su devet kilometara udaljena od Bačke Palanke, a između njih je rijeka Dunav, dvije države i četiri granična prijelaza, navode iz Vojvođanske partije .

Ta stranka je dodala da ni mještani Šida ne mogu već dugi niz godina da putuju javnim prijevozom do Bačke Palanke, koja je samo 35 kilometara udaljena, jer se nijednom prevozniku ne isplati da plaća taksu za prelazak preko druge države zbog dva kilometra kroz Hrvatsku.

Potpredsjednica Vojvođanske partije Dragana Santrač je upitala kada će biti novca za Vojvodinu i do kada će se novac uzimati od Vojvođana i “davati Srbima preko Drine, graditi kule, jarboli, fontane i gondole u Beogradu, dok Vojvodina propada, mladi masovno odlaze u inostranstvo, zemlja stoji u parlogu i zapuštena, sela se prazne, a i ono malo privrede što funkcioniše, vlast guši visokim porezima, brojnim nametima i neefikasnom državnom upravom”.