Vučić: Mira će biti dok neko ne počne napadati i ubijati Srbe

1398

“Mira će biti sve dok neko ne bude napao fizički Srbe i počeo da ih ubija, to ne bih mogao da izdržim”, rekao je Vučić, prenosi b92.

Vučić je gostujući u Jutarnjem programu televizije Prva “Jutro s Jovanom i Srđanom”, rekao da je sam preuzeo rješavanje kosovskog pitanja kao svoj posao, a da ga je Vlada Srbije ovlastila da pregovara.

Vučić je rekao kako vjerovatno neće biti nikakvog rješenja, jer ima mnogo različitih ciljeva i faktora u svijetu koji su u stanju preko svojih agencijskih mreža da pokrenu šta hoće i unište svaki pokušaj razgovora i dogovora.

“Nisam optimista po pitanju dogovora, iako sam spreman da razgovaram sa Prištinom čim ukinu takse”, kazao je on.

Ukazao je da je veoma uplašen što će ovaj problem ostati djeci.

“Sve ću da radim da ne bude tako. Izgubit ću mnogo ugleda, jer znam da je to nepopularno, ali ću se boriti za dogovor”, podvukao je on.

Vučić je kazao da je realno da ne dođe do dogovora i da će to biti njegova najveća greška. Istakao je da politički neće da pusti da ovaj problem ostane neriješen, ali već zna da će biti po tom pitanju politički poražen.

“Borit ću se svom snagom i srcem. Ali 99 posto znam da neću uspjeti. Nemam problem s tim u istorijskom smislu, ali imam zbog realnog života našeg naroda. Ne spadam u one koji žele da je sve naše, a ni u one koji su sve dali, već u one koji su odgovorni i koji je uspio da vrati Kosovo na političku mapu svijeta”, rekao je Vučić.

Upitan da li ima ideju o rješenju odgovorio je potvrdno i naglasio da će je predstaviti istog sekunda kada neko bude prihvatio, a to treba da urade prije svega Albanci. Njima je, kako je dodao, nešto od te ideje već rekao, a nešto nije.