Vučić nakon susreta su Erdoganom: Razgovarano o izgradnji industrijske zone kako bi se smanjila nezaposlenost u Srbiji

421

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o izgradnji auto-puteva, kao i o investicijama i drugim ekonomskim i političkim temama, javlja Anadolu Agency.

On je novinarima u Turskoj rekao da su razgovarali i o novim bilateralnim susretima, trilateralnom susretu Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, kao i o očivanju stabilnosti i saradnji u međunarodnoj organizaciji, kao i o izgradnji turske industrijske zone u Srbiji.

Vučić je rekao da su sastanku prisustvovali predstavnici kompanija koje rade na autoputu Kuzmin – Sremska Rača i kompanija koje rade na projektnoj dokumentaciji “Karađorđe”, odnosno auto-putu kroz centralnu Srbiju, Požega – Kotroman – Višegrad i putu Novi Pazar – Tutin i da su dobili uvjeravanja da će dobiti garancije da će sve biti gotovo za godinu dana.

On je dodao da su razgovarali o izgradnji industrijske zone u Vojvodini, kako bi se smanjila nezaposlenost u Srbiji.

“To bi bio strahoviti podsticaj za rast naše ekonomije”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je sa predsjednikom Turske razgovarao i o političkim pitanjima koja se odnose na region.

Vučić je rekao kako prilikom radnog susreta sa predsjednikom Turske razgovarano i o odnosima Beograda i Prištine, da je saslušao Erdoganove stavove i da je Erdogan saslušao njegove stavove, te dodao da je predsjednik Turske veliki prijatelj Srbije i da pokazuje veliko poštovanje prema Srbiji.

On je istakao da Srbija ne želi nikakve sukobe sa Turskom, da Srbija poštuje one koji pokazuju poštovanje prema njoj.