SAFF

Vučić: U BiH pišu ludi Vučić sa ludom lezbejkom

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se osvrnuo na komentare u Bosni i Hercegovini o Ani Brnabić, koja će biti mandatarka za novi saziv Vlade Srbije. Tom prilikom je uporedio ekonomsku situaciju u svojoj državi i Bosni i Hercegovini.
Navodne stavove u Bosni i Hercegovini o Brnabić, koja je aktuelna premijerka, je komentirao nakon novinarskog pitanja.
“A da, Bosna i Hercegovina, Sarajevo. Znate, ljudi nerijetko puštaju tekstove: ‘Ludi Vučić sa onom ludom lezbejkom, ovako, onako, zamisli tu zemlju’ i šta sve ne. Hajde da sad pogledamo tu zemlju. Kod nas je prosječna plata 2014. bila 329 eura, a kod njih 373 eura. Dakle, za 44 eura viša. Kod njih danas, prema podacima iz juna, 562 eura, a kod nas 635 eura. Razlika u 70 eura. Napravili smo razliku od 110 eura za nekoliko godina”, tvrdi Vučić.
Prema njegovim riječima, javne finansije Srbije su stabilnije nego javne finansije Bosne i Hercegovine. Govorio je i o investicijama u ove dvije države.
“Imamo devetostruko veće investicije, a mi smo samo dva puta veći. To su rezultati. Kakva bi tek bila razlika da smo pametni, a ne ludaci. Uvijek samo pogledam rezultate, brojke ne lažu”, ironično je poručio.
Nastavio je ironično govoriti i o energetskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Srbiji.
“Oni svoju brigu, mi svoju, pa ćemo vidjeti kako će to da izgleda. Vidim da imaju struje na pretek, gasa na pretek. Dat ćete valjda nešto i nama. Sačekajte oktobar da vidimo kome će šta trebati i kome će biti dovoljno. Ne samo za te u regionu i njihove medije, nego za sve”, konstatirao je predsjednik Srbije.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA