Vulin: Beograd se brani u Banjaluci

423

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin iznio je novi set opasnih teza tokom intervjua na ekstrmnoj televiziji TV Hepy.

On je rekao je da je faktor stabilnosti na Balkanu moćna Srbija i da se moraju poštovati Srbi i slušati njihovo mišljenje ako se želi mir i stabilnost u BiH i na Balkanu.

– Hoćete mir u BiH, onda poštujte Srbe. Možete da se pravite da ne postoje, ali oni postoje. Ako hoće mir u BiH, stabilnost na Balkanu, mora da sluša šta Srbi misle. Mora da razumije i posluša da su Srbi tu i da imaju pravo na svoj stav i mišljenje – rekao je Vulin.

A onda je objasnio na št amisli kada kaže da se moraju poštovati Srbi i njihovo pravo na mišljenje.

Ako vi Srbima u BiH, odnosno u Republici Srpsko zabranjujete da misle svojom glavom i da kažu – genocida u Srebrenici nije bilo, hoćete li uhapsiti milion Srba koji žive u BiH? Šta Srbija treba da kaže? Da okrene glavu da se pravi da se to ne dešava – kaže Vulin.

Dakle, Vulin kao uvjet mira u Bosni i Hercegovini postavlja pravo Srba da govore da nije bilo genocida u Srebrenici.

On je podsjetio da su zvaničnici Srbije prije Vučića govorili da je Republika Srpska teret i da tamo Srbi uvijek imaju neki problem.
– Beograd se brani u Banjaluci. Gdje god Srbi žive, vi ih branite, branite ih kulturno, ekonomski. Niko prije Vučića Srbe nije branio ekonomski. Šta je problem da Srbija brani prava Srba gdje god žive – rekao je Vulin.
On je naglasio da Srbi, gdje god da žive, moraju da budu sigurni i mirni.
– Mi živimo na najvećem prostoru, kada je dio našeg naroda ugrožen, onda je ugrožen čitav srpski narod. Mi ćemo za mir učiniti skoro sve, ali i za slobodu ćemo učiniti sve – rekao je Vulin.