ponedjeljak, 16. maj 2022 / 15. ševval 1443

SAFF

Za zastrašivanje bošnjačkih povratnika i pjevanje “Ne volim te Alija…” 100 KM kazne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Policijska uprava Doboj prekršajno je kaznila tri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira, dan uoči proslave Božića. U saopćenju se navodi da je povod za kažnjavanje bilo puštanje neprimjerene muzike preko razglasa.

– Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 sankcionisali su tri osobe iz Doboja, koje su 06. januara 2022. godine tokom obilježavanja vjerskih praznika u Doboju narušile javni red i mir na način da su putem razglasnog uređaja puštale muziku neprimjerenog sadržaja.

Navedenim osobama su izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, navodi se u saopćenju PU Doboj.

Podsjećamo, dan uoči Božića grupa radikalnih nacionalista je u Doboju organizovala kolonu automobila koji su kružili gradom, puštajući pri tom pjesmu “Ne volim te Alija zato što si balija” koju izvodi “omiljeni” pjevač kada su u pitanju nacionalistička divljanja Baja Mali Knindža.

Ovakva kolona automobila izazvala je veliku uznemironst povratnika u Doboju. Međutim, policija je očito zaključila da se ovakvo zastrašivanje povratnika ne treba smatrati krivičnim djelom, nego samo prekršajem.

Inače, za prekšaje obuhvaćene spomenutim članom predviđene kazne se kreću između 100 i 300 maraka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
PREPORUKA